Hei Ilco-ystävät

ja syksyisiä terveisiä Irlannista! Syksy etenee täälläkin vauhdilla. Illansuussa alkaa pimetä nopeasti ja joskus töistä tullessa pitää heti sytyttää valot tupaan. Usein sytytän samalla myös kynttilän luomaan tunnelmaa. On ollut hauska huomata, että samoja luonnon syksyisiä elementtejä on sekä täällä että siellä Pohjolassa. Pihlajat ovat yhtä kauniita värikkäine lehtineen ja punaisine marjoineen. Samoin monet pensaat ja köynnöskasvit - joita tosin Oulun korkeudella on vähän - ovat upean värikkäitä syysloistossaan. Erityisen kauniita ne ovat auringonpaisteessa, mistä on onneksi saatu nauttia runsaiden sateiden lomassa.

Liekö sateiden syytä vai liian innokkaan pyykinpesun aiheuttamaa, mutta sateenpitävä takkini herkesi pitämästä sadetta takin ulkopuolella. Yritin hakea uutta takkia kaupoista, muttei tästä kaupungista löytynyt sopivaa mallia peittämään myös tarpeelliset "kurahousuni". Mielenkiintoinen piirre kaupan olevissa takeissa oli myös se, ettei niissä ollut heijastusnauhoja! Minä suomalaisena heijastimen ystävänä arvostan henkikultaani niin paljon, että haluan näkyä syksyisinä pimeinä iltoina. Tänään sain hankittua erikoisaineet takin entraamiseksi ennalleen ja nyt odottelen jännittyneenä, millaista jälkeä pesukone tekee myllytyksensä jälkeen. Toivottavasti minulla on huomisen sateita varten käytettävissä entistä ehompi takki, sillä suunnitelmissani on mennä koristelemaan 1320-luvulla rakennettua St. Nicholas -kirkkoa sunnuntaista elonkorjuujuhlaa varten ja osallistua samassa paikassa Mahatma Gandhin kunniaksi järjestettävään muistojuhlaan.

Yhtään runoa ei vielä ole ilmestynyt blogiin luettavaksi, vaikka runoja ja muita hengentuotteita olisi mukava lukea iltojen yhä pimetessä. Ilcolaisten hengentuotteita odotellessani olen nyttemmin kuunnellut iltaisin Ylen nettiradiota. On hienoa, että sellainen mahdollisuus on meille "ulkosuomalaisillekin" annettu. Suosittelen tutustumaan siihen tarjontaan! Televisio ei todellakaan ole ainoa mahdollisuus täyttää vuorokauden aukkopaikat  :-)

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne myös syksyn tultua, toivoo Raija