Kutsussa oli sanat "Yhdessä esillä 10 vuotta". Juhlaseminaarin paikka oli Holiday Inn Oulu. Olin puheenjohtaja Terttu Annalan avec´na. Veimme yhdistyksemme tervehdyksen omalle paikalliselle kattojärjestölle. Tilaisuuteen osallistui arvioltani n. 50 henkilöä. Aluksi oli tavanomaiset tervehdys-ja juhlaesitelmät. Puhujina Jorma Inkamo (hallituksen pj), Jari Parkkonen (sos.terv.toimen vs.johtaja), Anne Mustakangas-Mäkelä (kehittämispäällikkö, STKL) sekä Marja-Leena Kemppainen (palveluesimies, Oulun kpki). Jokainen esitys oli tarpeellinen, mielenkiintoinen ja uutta , laajempaa kuvakulmaa antava, ainakin minulle.. Lopuksi oli varattu tilaisuus ja aikaa keskinäisille verkostoitumisille. Tilaisuuteen oli varattu järjestöille esittelypöydät, jonne sai panna esille järjestön materiaalia. Meiltä oli jäsenlehtemme Finnilco- lehti nro 3. sekä lehtinen "Tietoa avanteesta". Oli mielenkiintoista tutustua eri järjestöjen kirjalliseen materiaaliin ja ennen kaikkea paikalla oleviin järjestöjen "kollegoihin".

Olin tutustunut ennakolta (netissä) vapaaehtoisjärjestöluetteloon ja yllätyin ns. kolmannen sektorin laajuudesta. Kävin myös uudessa Kumppanuuskeskuksessa (Isokatu 47) ja totesin, että tuki-ja koordinointipalveluja on saatavilla.

Omana mielipiteenäni voisin sanoa, että toimintamme on käytännönläheistä, jäsenistön itsensä kehittämää ja siksi toimintaamme on helppo sitoutua.

Topi