Pitkästä aikaa osallistuin kerhoiltaan - niin varmaan kaikki muutkin torstaina 24. päivä mukana olleet, koska kyseessä oli ensimmäinen kerho kesätauon jälkeen. Kyllä olikin hyvä kerho! Ihmettelin syytä juhlavaan kahvitukseen, ja niin vain olikin paikalla kaksi syntymäpäiväsankaria. Ihana, kun kerholaiset vanhenevat ja me kaikki pääsemme siitä nauttimaan!

Tavallisesta kesäisten muisteloiden sijasta kerhoillan aiheena oli lääkkeiden moninaisuus ja käyttö ja vieraana oli apteekkari Kirsi Paulamäki Oulunsalosta. Oli todella mielenkiintoinen esitys ja kiinnostava aihe, ja kyllä me taas kyselimmekin niin aktiivisesti, ettei vierailija ehtinyt kaikkea asiaansa esittääkään. Tämä osoittautui ihan hyväksi asiaksi, sillä vieras lupasi tulla uudelleen kerhoomme!

Lääkkeisiin liittyy niin valtavasti tietoa ja ainakin meidän käyttäjien kannalta paljon tietämättömyyttäkin, että kuulijat olivat aktiivisesti läsnä sen reilun tunnin, minkä apteekkari Paulamäki meille kertoili ja vastaili. Mitä kaikkea tapahtuukaan ihmisen vanhetessa tai lihoessa tai laihtuessa suhteessa lääkkeiden vaikutukseen ja tehoon? Entä kannattaako lääkkeitä niin vain pilkkoa ennen nielemistä? Uskaltaako alkoholia nauttia lainkaan, jos käyttää lääkkeitä? Kuinka paljon lääkkeisiin käytetään rahaa vuodessa?

Apteekkari oli ilmeisesti varautunut hieman passiivisempaan yleisöön, sillä kipulääkkeiden käsittely jäi vain vähäiselle maininnalle. Onneksi hän lupasi tulla kertomaan meille niistä toisella kertaa! Täytyy vain toivoa,  että pystyn osallistumaan sille kerralle!

Hauskana yksityiskohtana vielä kerron, miten kävi vierailijan järjestämissä arpajaisissa. Hän oli tuonut mukanaan kolme arpajaisvoittoa, jotka aidossa arvonnassa osuivat molemmille syntymäpäiväsankareille sekä yhdelle ensikertalaiselle! Miten mukava yhteensattuma kokonaisuudessaan!

Kiitokset onnistuneen kerhoillan järjestäjille ja paikalla olleille!

- Raija