Joskus voimat ovat yllättävän vähissä.

Tänään kävellessäni töistä pimentyneessä päivässä asunnolleni oli olo haikea ja yksinäisyys valtasi mielen. Piti oikein miettiä, mistä tunnelma johtui - Galway on edelleen yhtä viehättävä ja kuvauksellinen, sade on huuhdellut kadut koiranjätöksistä eikä vettäkään satanut. Sitten hoksasin - olin juonut liian vähän! Olin juonut työpäivän aikana muutaman kupillisen kahvia enkä vettä ollenkaan.

Vaikka selvästi tunnistin, mistä sisäinen matalapaineeni johtui, ei henkinen kapasiteettini meinannut riittää, kun nettiyhteys oli jälleen poikki. Jo aamulla yhteys oli poikki ja ilmoitin siitä emaililla palveluntarjoajalle, mutta nyt piti ottaa puhelin ja soittaa tukeen. Pääsin jonotuslistalle sijalle 16. Jaksoin kuitenkin odottaa puhelin korvalla ja lopulta oikea ihminen vastasi puheluuni. Onneksi jotain ymmärsinkin, muttei tilanne ratkennut. Oli pakko soittaa kalliiseen tukinumeroon ja niinpä sitten kännykästä loppui saldo kesken vaikeaselkoisen ongelmanselvittelyn. Tällä kertaa nimittäin tukihenkilö puhui niin vaikeaa englantia, etten kerta kaikkiaan käsittänyt läheskään kaikkia hänen selityksiään. Siinä vaiheessa voimat todellakin tuntuivat loppuvan.

Jaksoin kuitenkin vielä kerran sormeilla piuhoja ja kokeilla nettiyhteyttä - joka avautui kuin ihmeen avulla! Ehkä se olikin ihme, sillä eihän kaapin takana olevia piuhoja kukaan täällä irrottele. Onnistuneen nettiyhteyden avulla sain taas yhteyden perheeseen ja saatoin kuunnella Ylen sivustolta mielenkiintoisia ohjelmia. On loistavaa, että sellainen on nykyään mahdollista! Suomessa ollessani en ikinä kuunnellut tai katsonut Areenasta mitään ohjelmia, mutta täällä ollessani ohjelmat tuntuvat tosi merkittäviltä. Mitä aarteita siellä tosiaan onkin! Suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen tarjontaan ja kokeilemaan elämää ilman oikeaa telkkaria.

Viime viikolla kävin Lontoossa konferenssimatkalla ja näin, miten toinen toistaan upeammat jouluvalot kaunistivat keskustan katuja. Niin on vuosi vähissä ja adventin alku lähellä. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne, ja muistakaa kerätä oikealla tavalla voimia!

- Raija