Monenlaista keliä mahtuu yhteen kesään - ja monenlaisia tapahtumia, ainakin täällä nykyisessä kotikaupungissani :D

Parhaillaan on menossa taidefestivaali, ja eri puolilla kaupunkia on konsertteja, teatteriesityksiä ja elokuvia. Joitakin ilmaistapahtumiakin ohjelmaan kuuluu, ja kävin uteliaana katsomassa "Tulilintuja" keskustassa. No, sitä esitystä varten ulkomaalaiset esiintyjät (taiteilijat?) olivat rakentaneet omituisia hyrysyssyjä, joiden avulla he muka yrittivät lentää. Olihan se hauska, äänekäs ja savuinen juttu.

Sunnuntai-iltana on suuri paraati, jota seuraamaan menee kuulema koko kaupungin väki. Vuosi sitten en sitä nähnyt, mutta kuulin ja näin videoita myöhemmin. Vaikutti isolta jutulta ja uteliaana odottelen sunnuntai-iltaa.

Heti taidejuhlinnan perään on hevoskilpailut tai hevosajot, johon liittyen on taas suuri pukujuhla, josta on kirjoiteltu lehdissä jo kuukausia. Turhaan ei Galway ole juhlijan maineessa kaupunkien joukossa. Lehdissä on jo kuvia upeista luomuksista, joilla toinen toistaan kauniimmat naiset koreilevat erityisenä naisten päivänä. Näiden hevoskilpailujen merkitystä tai suuruutta kuvaa se, että yliopistolaiset saavat kaksi ylimääräistä iltapäivää vapaaksi kilpailujen aikana! Kylläpä olisi maailmankirjat sekaisin, jos Oulun yliopistossakin annettaisiin vapaapäivä tai kaksi puolikasta Äimäraution ravien aikaan!

Asun täällä enää vajaan kuukauden. Paluu täyttää mielen eikä työt meinaa sujua enää. Oli ihana, kun oli lomalaisia Oulusta käymässä, ja sitä odotellessa ja nyt sen jälkeen on entistä vaikeampaa saada mitään järkevää aikaiseksi. Lähtövalmistelut on toki syytäkin tehdä ajoissa, sillä tavaraa on kertynyt vuoden aikana enemmän kuin tarpeeksi. Huomasin myös, että mukaan ottamani sidostarvikkeetkin ovat riittäneet hyvin. Tarvikejakelusta annettiin reilusti pusseja, joita kaikkia en edes tuonut tänne.

Sataa taas harmaalta taivaalta. Eilisiltana kävin katsomassa avaruusalus Endeavourin matkaa Irlannin taivaan yllä. Kummallista, miten se voi näkyä tänne - näkyyköhän Ouluun? Toivottavasti huomisiltana on kirkasta, sillä hieno Macnas-paraati varmasti kärsii tällaisesta sateesta!

Rentouttavaa kesän jatkoa teille ja tapaamisiin syksyllä!

- Raija