Oulun seudun ilcolaiset ovat kokoustaneet ja valinneet uuden puheenjohtajan. Onnea Topille ja erityisesti toivon Topille kumppaneiden tukea. On hienoa, että meillä on vastuunkantajia! Vastuunkantajat eivät kuitenkaan jaksa yksin. Pitäkää huolta heistä!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Marraskuu on menossa jo hyvällä mallilla. Käväisin pikavisiitillä Oulussa molemmista päistä pidennetyllä viikonlopulla. Pääsin myös näkemään ensilumen, jota riitti ihan kolaamiseen asti. Otin muutaman valokuvan, joita saatoin esitellä naapurille täällä Galwayssa - täällä ei lunta näy.

Paluuseen liittyy hauska opetus paikallisesta lämmityksestä. Asunnossani on "keskuslämmitys", joka tarkoittaa sitä, että tuvan patteri varautuu yön aikana ja vapauttaa asuntoon lämpöä, jos nappula on oikeassa asennossa. Nappula on oleellinen, ja sen opin tultuani takaisin. Lähtiessäni ajattelin nimittäin, että turhaan tätä asuntoa päivisin lämmittää, koska olen viikon poissa. Yöllä toki piti lämmittää yösähköllä. Kun sitten tulin keskiviikkoiltana kotiin, oli ulkona 10 astetta lämmintä ja sisällä 13 - onneksi niin päin. Patteri ei siis ollut purkanut lämpöä ollenkaan! Asunnon lämpeneminen kesti muutaman päivän ja nyt tarkenee jo mukavasti.

Oulussa ollessani saunoin ahkerasti ja sekin vaikutti monella tavalla. Oli ihana saunan lämmössä rentoutua ja peseytyä. Eilen työpaikalla kävi pieni vahinko, mutta siitä selvisin vähäisellä pyykkäyksellä. Opin siis toisenkin asian - eli jos saunoo poikkeuksellisen usein, pitää kiinnittää huomiota myös pussien pysyvyyteen :-)

Nyt lauantaiaamuna käväisin kaupassa ennen sateita. Kanavarannassa onnistuin ottamaan valokuvan haikarasta, joka suunnitteli lentävänsä merelle. Olen jo kauan kuljettanut kameraa mukanani saadakseni kuvan siitä! Sitten kuljin läpi keskustan ostoskadun, jonka varrella vielä roikkuu kukka-amppeleita. Niiden joukkoon ja lisäksi oli ilmestynyt jouluköynnöksiä ja jouluvaloja, ja kauppojen ikkunoissa on jo joulukoristeita poroineen, enkeleineen ja muine krumeluureineen. Luulen kuitenkin, että tässä vuoden vähetessä idyllisessä keskustassa on varmasti kaunista.

Valoa ja lämpöä syksyn pimeyteen meille kaikille toivotellen, Raija